Persberichten

Persberichten

Persbericht 3 februari 2022

Programmawijziging Concertcommissie Hoeksche Waard

Het concert door het landelijk kamerkoor “Zestien Wad” op 19 februari aanstaande moest helaas geannuleerd worden. In plaats daarvan zal een optreden worden verzorgd door het TZIGANI ensemble dat op 12 juni stond geprogrammeerd.
Het concert van 12 juni wordt nu ingevuld door niemand minder dan de voormalige solo trompettist van het Rotterdams Philharmonisch orkest, André Heuvelman, samen met Johan van der Linden, saxofoon, Santiago Cimadevilla, bandoneon en Mike del Ferro, piano. Zij brengen een uniek programma met veel improvisatie met klassieke werken als basis.
Ook spelen zij werken van o.a. Astor Piazzolla en Rogier van Otterloo. 

Voor de veiligheid van de toehoorders zullen COVID regels van kracht zijn.

Persbericht 1 december 2021

Concert 16 december afgelast

De Concertcommissie Hoeksche Waard heeft, als gevolg van de aangescherpte maatregelen van het kabinet,
moeten besluiten het concert van 16 december aanstaande te annuleren.
De kosten voor reeds betaalde kaarten kunnen worden gerestitueerd.
Hiervoor kan contact worden opgenomen met de heer A.J. Stolk, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Het programma voor de serie 2022 is in voorbereiding. Publicatie hierover volgt.
Meer informatie op de website van de Concertcommissie, www.cchw.nl

Persbericht juli 2021

Concertcommissie Hoeksche Waard hervat serie 2021

Donderdag 16 september is het startsein van een reeks van vier concerten die in het najaar zullen plaatsvinden. Op die datum vindt een optreden plaats van Duo Maga, bestaande uit Oskar Back winnares Emmy Storms, viool en pianiste Cynthia Liem.
Vanaf heden is het mogelijk kaarten online te bestellen via www.cchw.nl, waar alle overige informatie tevens te vinden is. Losse kaarten in de voorverkoop zijn verkrijgbaar bij boekhandel Bruna, Molendijk te Oud-Beijerland.  
De huidige commissie bestaat uit drie personen, voorzitter, penningmeester/secertaris en programma-adviseur.
Voor de nabije toekomst is de commissie op zoek naar uitbreiding c.q. vervanging.
Geïnteresseerden kunnen zich wenden tot voorzitter Arie Stolk, telefoon 0622439101.


Concertcommissie opent serie 2020 met ensemble MIR

Op donderdag 20 februari zal het eerste concert van de serie 2020 van de Concertcommissie HoekscheWaard worden verzorgd door ensemble MIR, bestaande uit Mutsumi Watanabe, klarinet, Alexis Bove, cello en Rutger de Ronde, piano.
In maart 2014 haalde ensemble MIR de finale van de Grote Kamermuziekprijs in de Doelen. Voor een recente uitvoering van het beroemde ‘Quatuor pour la fin du temps’ van de Franse componist Olivier Messiaen, is het ensemble gecoacht door Reinbert de Leeuw.
Mutsumi Watanabe (Japan), studeerde aanvankelijk aan het conservatorium van het Tokoha Gakuen Junior College bij Yukari Yamanaka en Keiichi Hashizume. Op 21-jarige leeftijd won ze de 5e prijs op de 17e Japanse klassieke muziekwedstrijd. Inmiddels is zij afgestudeerd aan de Codarts Hoge School te Rotterdam. Van 2011 tot 2016 maakte zij deel uit van Rotterdam Philharmonisch Codarts Orchestra Academy. Zij volgde diverse masterclasses en remplaceert regelmatig bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest.
Alexis Bove (Frankrijk) ging op 13-jarige leeftijd naar het regionale conservatorium van Saint-Maur waar hij de eerste prijs behaalde in uitmuntendheid. In 2005 trad hij als fulltime cellist toe tot het "Naïri" strijkorkest, onder leiding van Haïk Davtian, die zich toelegde op o.a. Armeense volksmuziek. In 2010 ging Alexis naar de klas van Michel Strauss en Jan-Ype Nota aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij in 2014 zijn bachelor en in 2016 zijn master behaalde. Naast zijn studie nam Alexis deel aan vele masterclasses bij o.m. Peter Croppers (académie Maurice Ravel).
Rutger de Ronde begon op 4-jarige leeftijd te zingen op de Zeeuwse Koorschool, waar hij ook op 8-jarige leeftijd begon met piano spelen. Hij behaalde zijn bachelordiploma aan het conservatorium van Rotterdam (Codarts) en studeerde bij Bart van de Roer. Tijdens zijn studie aan het conservatorium van Rotterdam ontdekte hij de liefde voor kamermuziek en liedbegeleiding. Sinds november 2017 is Rutger vaste repetitor bij de COV Goes. Met de hulp van Codarts trad Rutger op in masterclasses van Rudolf Jansen, Jean-Bernard Pommier, Hardy Rittner, Michel Lethiec, Michel Strauss, Stefania Passemonte en Aleksandr Semetsky. Momenteel studeert hij bij Cécile de Grijs.

Op het programma staan de Cello sonate in A, opus 69 van Ludwig van Beethoven, Kinderszenen, opus 15 van Robert Schumann en het Trio, opus 14 van Johannes Brahms.

Het concert vindt plaats in de Dorpskerk te Westmaas, Breestraat 7, aanvang 20.15 uur.
Toegangsprijzen:
Vriendenpas (voor zes concerten): € 67,50 (besparing € 22,50!)
Losse kaarten: €  15,00 (inclusief koffie/thee)
Jeugdleden orkesten en leerlingen muziekschool (t/m 18 jaar): € 5,00

Kaart- vriendenpasverkoop:
- Boekhandel Bruna, Molendijk 4, Oud-Beijerland
- Via website van de Concertcommissie: https://www.cchw.nl/bestellen
- Reserveringen: via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met steun van Gemeente Hoeksche Waard, Fonds Podiumkunsten en Galerie De OPkamer


Nieuwe serie Concertcommissie Hoeksche Waard

Mede dankzij het Fonds Podiumkunsten en de gemeente Hoeksche Waard kan de serie 2020 van de Concertcommissie doorgang vinden.
Alle zes concerten zullen worden gegeven in de Dorpskerk van Westmaas.
2020 is Beethoven jaar, 250 jaar geleden werd deze componist geboren. Voor de Concertcommissie is 2020 ook een bijzonder jaar, het 11e lustrum in de geschiedenis van deze concertserie, die in 1965 van start ging, destijds onder de paraplu van de Culturele Kring Hoeksche Waard.
Na het wegvallen van dit cultuurplatform moest de Concertcommissie elders onderdak zoeken en vond dat bij de bibliotheken.
Na wederom een bezuinigingsronde stond de commissie voor het dilemma hoe verder te gaan. Uiteindelijk is besloten zelf de status van rechtspersoon te verkrijgen hetgeen leidde tot het oprichten van een stichting. In deze hoedanigheid hoopt de Concertcommissie nog vele jaren concerten te mogen initiëren.     
Voor dit jubileumjaar heeft de commissie niet alleen gekozen voor een rijk geschakeerd programma, maar tevens voor een paar concerten met grotere ensembles. Zo staat er in het najaar een optreden gepland van het vermaarde Hexagon ensemble, bestaande uit een pianist en vijf blazers;
het slotconcert in december telt maar liefst acht musici, verdeeld over twee strijkkwartetten.
De serie 2020 gaat van start op donderdag 20 februari met een optreden van het ensemble MIR, bestaande uit viool, klarinet en piano.
Op het programma staan o.a. die Kinderszenen, opus 15 van Robert Schumann. Daarna volgen op zaterdag 18 april kamerkoor 16WAD met koormuziek uit Scandinavië, op zondag 7 juni Grupo del Sur met muziek van o.a. Astor Piazzolla; na de zomer op 24 september het HEXAGON ensemble, dat de helft van het programma zal vullen met werken van Beethoven, vervolgens op 22 oktober Oscar Back winnares, violiste Emmy Storms met pianiste Cynthia Liem en tenslotte op 26 november ROctet, acht strijkers uit het Radio Filharmonisch Orkest met op het programma o.m. het zelden uitgevoerde strijkoctet opus 20 van Mendelssohn.  


Concert door Aristos strijkkwartet

Het laatste concert van de serie 2019 van de Concertcommissie Hoeksche Waard vindt plaats op donderdag 12 december. De Concertcommissie heeft voor het afsluitende concert het beroemde Aristos strijkwartet kunnen contracteren. Het kwartet bestaat uit Tommaso Fracaro, viool, Dmitry Ivanov, viool, Sylvain Dessane, altviool en Otto Bakker, cello.
Het Aristos Kwartet werd in 2008 opgericht door Evelien Jaspers en cellist Otto Bakker. De huidige bezetting ontstond na de zomer van 2012 en werd gelijk internationaal,
met tweede violist Dmitry Ivanov, geboren in Oezbekistan, en altviolist Sylvain Dessane, geboren en opgegroeid in Frankrijk.
Sinds september 2015 volgt het Aristos Kwartet de tweejarige post-academische Voltijdopleiding aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie.
Het kwartet volgde lessen bij Marc Danel en Stefan Metz. Ook volgden zij masterclasses van internationale gast-docenten zoals prof. Eberhard Feltz en Luc Marie Aguera.
In juni 2015 studeerde het Aristos Kwartet als eerste kwartet van Nederland succesvol af in de Master Strijkkwartet, een samenwerking tussen de NSKA en het conservatorium van Amsterdam.
Het Aristos Kwartet nam deel aan verschillende cursussen in binnen- en buitenland, zoals de Internationales Sommerakademie in Nordhorn, Duitsland,
de Zeister Muziekdagen, Delft Kamermuziekatelier, de Tiberius Week in Roemenië, het Orlando Festival, de International Quartet Academy van Cuarteto Casals in Spanje
en de International Chamber Music Campus in Weikersheim, Duitsland. Belangrijke docenten tijdens deze cursussen waren o.a. Pavel Fischer en de leden van Cuarteto Casals, Cuarteto Quiroga en het Schumann Quartet.
Op het programma staan o.m. Strijkkwartet in C  - Joseph Haydn, Quartettsatz in c opus posth. D 703 – Franz Schubert en het Strijkkwartet nr. 9 in Es opus 117 – Dmitri Shostakovitch.

Concert door Duo Ebano

Op donderdag 17 oktober zal het Duo Ebano een concert geven in de serie van de Concertcommissie Hoeksche Waard.
Duo Ebano wordt gevormd door Marco Danesi, klarinet en Paolo Gorini, piano.
Twee jonge, zeer talentvolle musici, die elkaar leerde kennen tijdens hun studie aan het conservatorium te Milaan.
Hun repertoire bestrijkt de periode van de vroege romantiek tot de twintigste eeuw, inclusief meesterwerken die voor deze combinatie zijn geschreven.
In januari 2017 werd Duo Ebano bekroond met de Toonzaal Prijs, Publieksprijs en de Omroep MAX Jong Talent Prijs. Dankzij deze prijzen werden ze uitgenodigd voor een optreden in de Spiegelzaal (AVROTROS) in het Concertgebouw.
Daarna traden ze op tijdens het festival Muziek op de Dommel en in het Muziekgebouw Eindhoven met zeer goede reacties van het publiek. De komende maanden is het duo ook te horen in de Willem Twee Concertzaal in Den Bosch en tijdens Podium Klassiek Eindhoven.
Onlangs won het Duo de tweede prijs op het Ysaye Kamermuziekconcours in Luik (België) en in september ontvingen zij de eerste exaequoprijs en een speciale prijs op het Salieri-Zinetti Kamermuziekconcours in Verona (Italië.)
Mede dankzij deze speciale prijs mochten zij een optreden verzorgen tijdens het New York Chamber Music Festival in het voorjaar van 2019.
Op het programma staan o.m. Sonata for clarinet and piano, L. Bernstein, 3 preludes, G. Gershwin, Lieder ohne Worte (selectie), F. Mendelssohn en Grand Duo Concertante van C. M. Von Weber.

Het concert vindt plaats in het Gemeentehuis te Oud-Beijerland, W. van Vlietstraat 6,
aanvang 20.15 uur.
Toegangsprijzen: €  15,00 (inclusief koffie/thee); studenten/scholieren: € 5,00
Kaartverkoop: Boekhandel Bruna, Molendijk 4, Oud-Beijerland en via de site van de Concertcommissie: www.cchw.nl
Reserveringen: A. Stolk, telefoon (0186)661902, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Concert door Ensemble Tangata

De Concertcommissie Hoeksche Waard presenteert haar volgende concert op zondag 2 juni.
Het ensemble ‘Tangata’ neemt de plaats in van de eerder aangekondigde ‘Grupo del Sur’.
Qua stijl verschillen de ensembles nauwelijks. Ook bij ‘Tangata’ staat de Argentijnse tango centraal met als belangrijkste componist Astor Piazzolla.
Tangata brengt muziek vol passie, professioneel, met veel ervaring, sprankelend en jong. Weemoed, melancholie, maar ook uitbundige en stuwende ritmes maken Tangata een feest voor het oor, oog en gevoel. Componisten als Piazzolla, Pugliese en Triollo komen voorbij evenals andere grootmeesters van de tango. Maar ook uitstapjes naar de Jazz of Musical met een speciaal tangojasje worden gemaakt.
Tangata bestaat uit Jacqueline Edeling, bandonéon, Andrea Bentivoglio, viool, Sebastiaan van Delft, piano, Boris Franz, contrabas en Jeannine Geerts, zang.
Andrea Bentivoglio is geboren in Buenos Aires Argentinië. Ze begon met viool spelen op 9­-jarige leeftijd bij prof L. Spiller. In 1980 werd zij uitgenodigd bij de Jehudi Menuhin Academy te Gstaad. 
In 1985 verhuisde zij naar Nederland en studeerde af aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij niemand minder dan Herman Krebbers.
Boris Franz (Bonn, 1974) heeft Jazz contrabas aan het Conservatorium van Amsterdam gestudeerd. Al tijdens zijn studie heeft hij zich verdiept in tango en. Na de studie werkte hij samen met jonge meesters uit Buenos Aires.
Sebastiaan van Delft studeerde orgel en piano bij Jos van der Kooy en Leo van Doeselaar en won als twaalfjarige de improvisatie- en interpretatieprijs op het Concours voor Jeugdige Organisten te Amsterdam. Vanaf 1985 studeerde hij klassiek kerkorgel bij Haite van der Schaaf en Bernard Winsemius aan het conservatorium van Hilversum, waar hij in 1991 afstudeerde
Tevens volgde hij als pianist lessen bij verschillende jazzmusici, onder wie Nedly Elstak.
Jeannine Geerts studeerde aan de conservatoria van Tilburg en Amsterdam, o.a. bij Margreet Honig. Ook volgde zij de drama(opera) opleiding. Ze werkte in Duitsland aan het Theater van Hannover en zong bij de opera van Krakau. Ook op het gebied van de musical was ze al actief. Zo was ze te zien in o.a. ‘The Sound of Music’ bij het Koninklijk ballet van Vlaanderen. Later is zij zich gaan specialiseren in Fado en de tango.


Het concert vindt plaats in de Dorpskerk te Westmaas, Breestraat 7 (ingang Roolaan),
aanvang 14.30 uur.
Toegangsprijzen: €  15,00 (inclusief koffie/thee); studenten/scholieren: € 5,00
Kaartverkoop: Boekhandel Bruna, Molendijk 4, Oud-Beijerland en via de site van de Concertcommissie: www.cchw.nl
Reserveringen: A. Stolk, telefoon (0186)661902, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met steun van Gemeente Hoeksche Waard, Stichting Fonds voor Geld- en Effectenhandel, Subsidiefonds Streekcentrum Hoeksche Waard en Galerie De OPkamer

 

Concert door Ensemble Bravura


De serie 2019 van de Concertcommissie Hoeksche Waard gaat van start op donderdag 7 februari met een optreden van Ensemble Bravura.
Ensemble Bravura bestaat uit Marina Meerson, viool, Katja Dirven, cello en Victoria Davies, harp.        
Hun jarenlange samenspel resulteert in een bijzonder charismatische samensmelting van intense klankkleuren. Mede door de gezamenlijke Slavische wortels creëren ze tijdens hun optredens een mooie balans tussen virtuositeit, passie en melancholie.
Bravura staat garant voor een sfeervol, diepgaand en gevarieerd programma waarin warme klanken en meeslepende melodieën centraal staan. Door toepassing van verschillende muziekstijlen en ensemble samenstellingen blijft het publiek altijd geboeid.
Marina Meerson, geboren in 1984 in Sint- Petersburg, woont sinds haar zesde jaar in Nederland en is op deze leeftijd met haar vioolstudie begonnen. Van 1995 tot oktober 2000 studeerde ze bij de Jong Talent afdeling van het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Joyce Tan. Daar deed zij ook de vooropleiding en was zij leerlinge van Vesko Eschkenazy, concertmeester van het Concertgebouworkest. In 2009 rondde zij haar Masteropleiding cum laude af aan het Rotterdams Conservatorium. Diverse prijzen sleepte ze in de wacht, w.o. de tweede prijs in de nationale finale van het Prinses Christina Concours. Naast haar solistische optredens is zij vaste remplaçant bij o.a. het Rotterdams Philharmonisch Orkest.
Katja Dirven genoot haar opleiding aan het conservatorium in haar geboortestad Kiev, waar zij cum laude is afgestudeerd. Zij is prijswinnares bij de International Lysenko Music Competition for young musicians in Kiev. Ze vervolgde haar studie in Nederland bij Marien van Staalen en Dmitri Ferschtman. Aan het Rotterdams Conservatorium behaalde Katja haar Master in Kamermuziek en Solo-spel.
Als orkestmusicus speelt Katja in vele Nederlandse en buitenlandse symfonie orkesten.
In Rotterdam heeft Katja een uitgebreide lespraktijk en is zij als cellodocent en dirigent verbonden aan het Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut. Sinds kort is zij ook Artistieke leider van dit instituut.
Victoria Davies, afkomstig uit Kent, Engeland, studeerde aan het Royal College of Music (jong talent) en de Royal Academy of Music in London, alwaar zij de Guy McGrath Harp Prijs won. Zij studeerde eveneens muziek aan Christ Church, Oxford en won de eerste prijs bij het London Harp Concours in 1999 en in 2001. Van 2008-2009 trad zij op als kunstenaar van de Countess of Munster trust. Ook gaf zij les aan de Tamnak Prathom Harp School in Bangkok, Thailand.
Victoria heeft diverse opnames voor BBC Radio en Televisie gemaakt. In 2010 behaalde zij haar Master aan het Conservatorium van Amsterdam bij Erika Waardenburg. Naast haar activiteiten voor Villa met Uitzicht is Victoria ook harpdocent bij de International School in Amsterdam en speelt zij als vaste harpiste in The Bach Orchestra of the Netherlands, o.l.v. Pieter Jan Leusink.
Op het programma staan werken van o.a. Händel, Mendelssohn, Dvorak, Brahms, Ravel en Piazzolla.

Kerstconcert door kamerkoor Zestien Wad

De Concertcommissie Hoeksche Waard sluit de serie 2018 af met een kerstconcert, gegeven door het landelijke kamerkoor Zestien Wad.
Zestien Wad is opgericht in 2001 op initiatief van Henno Nieuwenhuis, bewoner van het Waddeneiland Vlieland. Het koor bestaat uit gevorderde zangers uit heel Nederland. Voor ieder project worden 3 à 4 repetities uitgetrokken. Voor de eerste repetitie moeten de noten gekend zijn. De concerten worden gegeven door heel Nederland, Zestien is het getal waarmee het ensemble begon, van iedere stemgroep vier zangers. Per project wisselt het aantal zangers. Zo voerde het koor in het verleden de Johannes Passion en de Hohe Messe uit met 28 zangers. 
Zestien Wad heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een veelzijdig ensemble. Naast het klassieke a capella repertoire uit voornamelijk de 19e en 20e eeuw begeeft het koor zich ook op het terrein van de lichte muziek met vooral Jazz standards, zowel a capella als met begeleiding van een Jazz trio. Een hoogtepunt heeft het koor beleefd met de wereldpremière van ‘Darling Lavender’ van Erik S. Peeters, een geschenk van de componist aan dirigent Wim van Herk. 
In 2016 maakte het koor een concertreis naar Marokko met het programma ‘Chansons classiques et populaires’. Klassieke chansons van o.a. Debussy en Ravel met daarnaast moderne Franse chansons van o.a. Jacques Brel en Jean Ferrat, speciaal gearrangeerd voor gemengd koor. Op 24 maart 2018 gaf Zestien Wad een uitvoering van de Johannes Passion van J.S. Bach met medewerking van het Holland Kamer Orkest.

Het programma bevat een keur aan internationale advents- en kerstmuziek van componisten als: John Rutter, Francis Poulenc, Benjamin Britten (o.a. het prachtige ‘Hymn to the Virgin’ voor dubbelkoor), Edvard Grieg en titels als ‘Coventry Carol’, ‘Silent Night’ en ‘Il est né le divin Enfant’.

 

Concert strijkkwartet EnAccord op donderdag 1 november

De leden van het EnAccord Strijkkwartet bundelen in hun spel energieke overtuigingskracht, hoge technische kwaliteit en een grote muzikale beleving. Door hun oog voor details in de partituur, hun uitgebalanceerde samenklank en levendige interactie vertellen zij de luisteraar een fris en intrigerend verhaal. Het ensemble kiest in haar programmering voor een combinatie van werken uit uiteenlopende stijlperiodes en streeft naar afwisseling van klankkleuren, karakters en dynamiek. Een bijzondere band heeft het EnAccord Strijkkwartet met de muziek van Felix Mendelssohn. In haar inmiddels 20-jarige bestaan heeft het EnAccord Kwartet bekendheid verworven, onder andere door het winnen van prijzen bij diverse concoursen, waaronder die in Wenen en Trondheim. In 2010 ontving het EnAccord Kwartet de Kersjes Prijs, een prestigieuze prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan een uitzonderlijk talent in de Nederlandse kamermuziek. Het kwartet studeerde in Keulen bij de leden van het Alban Berg Quartett en volgde door de jaren heen talloze cursussen en masterclasses bij diverse gerenommeerde kwartetten. Het EnAccord Strijkkwartet speelde in bekende concertseries zoals
‘Het Zondagochtendconcert’ en ‘Jonge Nederlanders’ van het Concertgebouw in Amsterdam en de serie ‘SCOOP’ van het Concertgebouw in Brugge. Ook traden zij op tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam en ‘November Music 2015’ in Den Bosch.In Frankrijk was het kwartet zowel  te gast bij het ‘Festival International de Musique de Chambre en Poitou’ van cellist Guy Danel (2014), als bij ‘Festival Les Musicales d’Orient’ in Troyes (2010 en 2011), waar zij samenwerkten met Valentin Erben, cellist van het Alban Berg Quartett. Samen met saxofonist Ties Mellema, winnaar van de Nederlandse Muziekprijs, namen zij een cd op met nieuwe Nederlandse werken gebaseerd op de muziek van Prince.In februari 2018 kwam de nieuwe CD van het EnAccord Strijkkwartet uit onder de titel
 'Capriccio - Gems from the quartet literature', bij het label Etcetera Records. 
De leden van het EnAccord Strijkkwartet zijn allen werkzaam in professionele orkesten.

Concert door het Quintessenza blaaskwintet

Op 20 september start de Concertcommissie Hoeksche Waard het tweede deel van de serie 2018.

In de sfeervolle Dorpskerk van Westmaas zal een optreden worden verzorgd door het Quintessenza blaaskwintet.
Het Quintessenza blaaskwintet bestaat uit vijf jonge, enthousiaste en gedreven musici.
In 2013 ontmoetten zij elkaar voor het eerst, als studenten aan het Conservatorium van Amsterdam. Sindsdien spelen zij samen en geven regelmatig concerten door heel Nederland.
Quintessenza probeert een gevarieerd repertoire toegankelijk te maken voor een breed publiek.
Zo combineren zij werken uit de klassieke tijd, met meer hedendaagse composities en wisselen die ook af met eigen arrangementen. Ook verzorgen zij dikwijls koorbegeleidingen.
Het kwintet heeft diverse masterclasses gevolgd bij o.a. Bas Pollard en het Orlando Kwintet.
Het ensemble bestaat uit Jolanda van den Dool (dwarsfluit), Inge Ariesen (hobo), Thijs Zomer (klarinet), Lidia Olthoff (hoorn) en Eva Jansen (fagot).

Het rijk geschakeerde programma bevat werken van o.a. Gabriel Fauré (beroemde ‘Pavane’),

Paul Hindemith, Franz Danzi (tijdgenoot van Mozart), Jurriaan Andriessen (Sciarada Spagnuola), een speels werk in een klassiek klankidioom.

Naast het klassieke repertoire vertolkt het kwintet ook twee stukken uit de film “The Mission” van Ennio Morricone, ‘Brothers’ en het beroemde ‘Gabriel’s Oboe’.

Het concert vindt plaats in de Dorpskerk, Breestraat 7 te Westmaas (ingang Roolaan, gebouw De Munnik), aanvang 20.15 uur.

Toegangsprijzen: €  15,00 (inclusief koffie/thee); studenten/scholieren: € 5,00
Kaartverkoop: Boekhandel Bruna, Molendijk 4, Oud-Beijerland en via de site van de Concertcommissie: www.cchw.nl
Reserveringen: A. Stolk, telefoon (0186)661902, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het Fonds voor de Podiumkunsten, Notariskantoor Van Dorst-Dijkers te Maasdam en Galerie De OPkamer